Thursday, April 22, 2010

Rosia Montana- Aries / Romanian Landscapes

Râul Arieş a fost poluat duminică cu o mare cantitate de ape acide rezultate din galeriile de mină părăsite ale fostei exploatări miniere din Roşia Montană, din zona comunei Bucium.Chiar dacă din probele de apă rezultă valori peste limitele normale, autorităţile nu au încadrat fenomenul ca fiind unul de poluare.


S-au constatat valori mari ale fierului şi a celorlalte metale, cupru şi zinc.


Fenomenul este prezent de mulţi ani însă acum s-a înregistrat o accentuare a acestuia datorită surpării unui perete de la o galerie de pe Valea Izbicioara. Exploatarea minieră din această zonă a fost închisă în anul 1968.


Valea Izbicioara colectează ape de mină de la galeriile părăsite ale fostei Exploatări Miniere Roşia Montana - Sector minier Bucium şi ale fostei Întreprinderi de Prospectare şi Exploatare Geologică. Din aceste galerii părăsite sunt evacuate zilnic ape de mină, ape acide, roşiatice şi cu conţinut ridicat de metale. (www.adevarul.ro)

Râul Abrudel este lipsit total de faună piscicolă

Pe râul Arieş, pe kilometri întregi, apa nu se mai vede din cauza deşeurilor.
....
Si inca ceva... Ora Pământului nu a influenţat în niciun fel consumul de energie electrică...
asa, ca idee....


3 comments:

robert said...

Pe valea Jiului am mai vazut asa ceva. Dar aici fenomenul este foarte accentuat.

Traveling Hawk said...

Ne distrugem singuri habitatul, cu bunastiinta. Am mai vazut asa ceva in Aries, la Campeni.

Traveling Hawk said...

Tot eu, revin. Ultima poza: disperarea riului insusi parca si carpele alea agatate in crengi ca dupa o pusttiire....Le vad aproape in fiecare an pe Aries, in diverse momente. In 2000, primavara, o mare viitura a rupt o parte importanta d eteren din fata cabanei noastre, a surpat malul in alte locuri, a rupt gardul si l-a lipit de casa, ingramadind apoi in fata sa tone de gunoaie, pe care am muncit toata vara, sa le indepartez...E forta naturii acolo, de acord dar si lipsa de interes, organizare si nepasarea omului care nu ia nici o masura...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...